Societat 22/06/2012

El govern espanyol aprova un Pla Integral de Turisme per reforçar el sector

El ministre d'Indústria i Turisme, José Manuel Soria, destaca el paper clau d'aquest sector en l'economia. El pla té un pressupost de 1.800 milions d'euros

Ara
2 min

BarcelonaEl Govern ha aprovat aquest divendres el Pla Nacional i Integral de Turisme (PNIT), elaborat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, el nou full de ruta per als propers quatre anys al sector i que girarà al voltant de sis eixos immediats i concrets, tal i com ha avançat el ministre del ram, José Manuel Soria. El ministre ha destacat que aquest és un sector "clau per al creixement econòmic i la creació de llocs de treball" i per aquest motiu "el govern li donarà tot el seu suport". Tal i com ha dit la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaria, l'objectiu és "que vinguin més turistes, de més qualitat i es gastin més diners".

Entre les mesures previstes al pla, el ministre ha dit que hi ha "l'impuls de la marca 'Espanya', l'estandardització de normatives, l'augment de la col·laboració entre sector públic i privat i major cooperació amb les Comunitats Autònomes en matèria turística".

El pla vol potenciar les oportunitats que hi ha en el mercat turístic actual, especialment als països emergents -com Xina, Brasil o Rússia-. El ministre ha dit que "entre les moltes coses que Espanya pot oferir a aquests mercats emissors hi ha el sol i platja, que interessa molt als visitants d'aquests països i que suposa el 75% del volum de negoci". Tot i això Soria ha reconegut que cal potenciar altres tipus de turisme, com el cultural, l'urbà, el rural i el gastronòmic per tal de diversificar el tipus d'oferta i de visitants així com facilitar la política d'emissió de visats.

Tanmateix el ministre ha anunciat la creació d'una línia de crèdit per tal de facilitar la renovació i l'adaptació d'infraestructures turístiques que han quedat obsoletes i que amb millores ajudaran a atreure nous tipus de turistes.

Pla coordinat

El Pla Nacional Integral de Turisme, que coordinarà actuacions de diversos ministeris, es concep com un "pla d'acció, una estratègia per guanyar competitivitat i rendibilitat" i contempla un conjunt de "mesures d'acció".

El repte fonamental és crear les condicions necessàries per a un creixement ràpid i sostingut de la productivitat turística, tant empresarial com en les destinacions.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El pressupost del pla des d'ara fins al 2015 oscil·larà entre els 1.600 i els 1.800 milions euros.

stats