Societat 28/05/2012

El govern espanyol preveu que el soterrament de l'AVE a Girona acabi aquest any

Les obres estan en execució des de l'any 2008

Efe
1 min

BarcelonaEl govern espanyol té previst que les obres de soterrament de línia d'alta velocitat a Girona, en execució des del 2008, finalitzin l'últim trimestre d'aquest any. L'executiu ha informat d'aquesta data en una resposta per escrit al diputat del PSC al Congrés Àlex Sáez, el qual va preguntar pel soterrament de la via del tren convencional al seu pas per Girona ciutat.

Adif va redactar el 2010 els projectes per al soterrament de la línia convencional a la capital gironina, recorda el govern espanyol, que insisteix que per iniciar aquestes obres "ha d'haver-se posat en servei la línia d'alta velocitat per limitacions de capacitat en el trànsit de la línia convencional, així com tenir disponibilitat pressupostària". La resposta indica que el soterrament de la línia d'alta velocitat es troba en execució des de l'any 2008 i està previst que finalitzi a l'últim trimestre de l'any en curs, cosa que possibilitarà a posteriori la seva posada en servei.

L'Estat insisteix que, a causa de les limitacions de capacitat de la línia convencional, l'inici del soterrament se supedita a l'entrada en explotació de la nova línia d'alta velocitat i, al seu moment, a la disponibilitat pressupostària. En resposta a una altra pregunta del mateix diputat sobre les previsions en relació amb el projecte de l'estació intermodal de Girona, l'executiu assegura que s'ha arribat a un acord amb l'ajuntament de la ciutat per desenvolupar-la mitjançant un concurs d'arquitectura.

stats