El govern espanyol inicia els passos per revertir retallades en educació

Portarà al Congrés l'avantprojecte de llei que preveu millorar la ràtio d'alumnes per aula

El govern espanyol ha tramitat l'avantprojecte de llei per revertir les retallades educatives que va aplicar l'executiu del PP el 2012. Això vol dir que portarà l'avantprojecte al Congrés i que, consegüentment, s'iniciaran els tràmits per començar a contrarestar algunes de les retallades del PP. Tal com ha anunciat després del consell de ministres la portaveu del govern espanyol i ministra d'Educació, Isabel Celaá, es tracta de millorar les condicions dels docents i d'eliminar l'augment de la ràtio d'alumnes per aula.

Concretament, a partir del curs 2019-20 s'eliminarà la possibilitat d'elevar fins a un 20% les ràtios màximes d'alumnes per aula i es tombarà l'augment obligatori de la jornada lectiva dels docents. Celaá ha expressat la "felicitat" per aquest avantprojecte, que ha considerat que ajudarà a millorar la "qualitat educativa".

Retira el recurs contra la llei de sanitat catalana

Pel que fa a sanitat, tal com ja va anunciar el govern espanyol la setmana passada, el consell de ministres ha ordenat retirar el recurs contra la llei de sanitat universal catalana. Després de l'aprovació del decret de sanitat universal, el govern espanyol va anunciar la setmana passada que retiraria el recurs contra la llei de sanitat universal catalana, tal com li reclamaven els partits independentistes per donar-li suport.

El cas és que el 2015, per garantir la sanitat universal, Catalunya ja va aprovar una norma que evitava l'exclusió del sistema sanitari dels immigrants sense regularitzar a Catalunya. Al principi de l'estiu, el TSJC va donar la raó al recurs presentat pel llavors govern de Rajoy i va deixar la llei sense efecte. El Parlament també va aprovar més tard una llei d'universalització sanitària, que el govern espanyol va acabar recorrent al Tribunal Constitucional, i que va acabar suspenent-la.

Es tracta del primer consell amb la nova ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, després de substituir Carmen Montón per la polèmica del màster.