SOCIETAT

El Govern descarta la clausura preventiva del macroprostíbul de la Jonquera malgrat els incidents

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ofereix "diàleg franc i obert" amb l'Ajuntament de la Jonquera i els propietaris del macroprostíbul per evitar més episodis conflictius

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha descartat aquest dimarts al migdia ordenar una clausura preventiva del macroprostíbul de la Jonquera Paradise després del fals avís de bomba que ha obligat a desallotjar el local i engegar un dispositiu policial especial durant la nit de Cap d'Any. Espadaler ha assegurat que ni l'episodi d'aquesta revetlla ni la bomba desactivada dies enrere són motius que puguin portar Interior a pensar en aquesta possibilitat, perquè el local té tots els permisos en ordre. "Estaria fora de lloc la clausura", ha dit, i recorda que una ordre així "s'ha de fer sempre dins el marc legal, i mentre el local compleixi totes les normes no es pot fer una clausura".

En aquest sentit, el que sí que ha explicat Espadaler és que des del departament d'Interior han volgut "oferir diàleg franc i obert" a l'Ajuntament de la Jonquera -que ha reclamat reiteradament el tancament del que considera que és una activitat conflictiva- per "donar-hi suport" en tot el que es pugui, així com també amb els propietaris del macropostíbul. I és que, de moment, la investigació dels fets continua en marxa, i el conseller no ha volgut parlar de les mesures que, més enllà d'això, es podrien posar en marxa per evitar més incidents.


800 persones desallotjades

Preguntat pel fals avís de bomba, Espadaler s'ha limitat a explicar que el dispositiu que han posat en marxa els Mossos ha obligat a desallotjar al voltant de 800 persones que eren dins el macroprostíbul, i que, després de les feines d'inspecció dels agents i d'un resultat negatiu de totes les proves, tot ha tornat a la normalitat al voltant de les 2.30 hores de la matinada.

Més continguts de