Societat 21/05/2012

"El govern no aprofita el suport de la ciutadania"

Elisabet Escriche
2 min
"El govern no aprofita el suport de la ciutadania"

GIRONA"El govern de la Generalitat no està aprofitant el suport que li dóna la ciutadania", lamenta un matrimoni de Maçanet de la Selva que, acompanyat per la seva filla, és el segon cop que participa en la protesta contra el pagament dels peatges a la sortida de Girona Sud. El matrimoni té dubtes que aquest moviment ciutadà acabi aconseguint la fita per la qual lluita, però té clar "que alguna cosa s'ha de fer".

Quatre joves gironins que han agafat l'autopista a Vilobí d'Onyar i surten a Girona Sud insisteixen que "ja n'hi ha prou de quedar-se a casa". El conductor mira els seus companys i els pregunta: "Si nosaltres no defensem els interessos dels nostre país, qui ho farà?"

Mossos per controlar aldarulls

La protesta comença a les dotze del migdia i quinze minuts més tard ja es comencen a produir les primeres cues. Els cotxes embolicats amb senyeres i amb el lema "Prou peatges" enganxat al vidre fan sonar contínuament els clàxons.

Alguns conductors fins i tot surten del vehicle i comenten la jugada. Els més indignats criden contra Abertis mentre una part dels treballadors de la concessionària anoten les matrícules dels que es neguen a pagar i una altra agafa els tiquets i els obre la barrera. Un cop passat el peatge, alguns opten per aturar el cotxe i continuar la protesta.

Cap a la una del migdia ja hi ha una trentena de cotxes estacionats i més de 100 persones que mostren el seu suport als que s'adhereixen a la campanya, com la Montse i el Carles. Són veïns de Girona i és el primer cop que decideixen no pagar. Els motius els tenen clars: "Estem farts de pagar per poder circular". També s'estrena el Paco, que diu està orgullós de la resposta de la gent, tot i que també es mostra pessimista. "Llàstima que no servirà per a res, perquè cap partit polític mourà un dit perquè la situació canviï", lamenta.

La protesta continua sota la mirada d'un parell de patrulles dels Mossos d'Esquadra, que controlen que no hi hagi aldarulls. L'anècdota de la jornada la protagonitza un conductor quan se li atura el cotxe just abans d'entrar al peatge. Ell mateix -que tenia previst no pagar-, un mosso i un treballador d'Abertis empenyen el vehicle cap a un cantó de la carretera mentre la copilot truca a la grua perquè els vingui a recollir. "Aquí s'acaba la seva protesta", comenten els altres conductors.

stats