Societat 11/07/2015

“Gràcies a la ‘food truck’ estem descobrint una Barcelona més maca”

Claudia Frontino
3 min
“Gràcies a la ‘food truck’ estem descobrint una Barcelona més maca”

Menors de 25 i amb negoci propi. Més que emprenedors, el Xavi Gallego i l’Elodie González es consideren uns apassionats de la cuina, i la seva food truck d’entrepans, la Kaixito, n’és l’evidència. De color blanc i crema, i decorada amb plantes com si es tractés d’una casa, aquesta caravana del 1978 roda per Barcelona sumant adeptes cada cap de setmana. Més enllà d’una cuina amb rodes, a ulls dels seus propietaris, esclar, Kaixito és “l’oportunitat de viure i treballar lliures”.

A la vostra edat i ja heu engegat negoci propi. Per què us heu decidit a fer-ho tan joves?

Xavi: Després d’acabar els estudis d’hostaleria vam marxar a viure a Sant Sebastià i en tornar a Barcelona vam continuar treballant sense parar. Tots dos hem passat per restaurants d’estrella Michelin i hem après molt de totes les cuines, però va arribar un moment en què no teníem vida més enllà de la feina.

Elodie : Teníem la sensació que se’ns escapava la vida entre fogons i vam decidir canviar d’estil de vida i agafar les regnes del nostre propi negoci. I ho vam fer.

I per què vau decidir fer-ho amb una food truck?

E: Quan vam decidir treballar pel nostre compte no sabíem res de la moda de les caravanes de menjar, però teníem clar que volíem estar en contacte amb la gent al carrer. Al principi vam pensar a fer melmelades o sucs, però un amic ens va explicar que hi havia una trobada de food trucks i, tan aviat com vam veure allò, vam saber que era el que nosaltres volíem fer.

Quina és la filosofia Kaixito?

X: Com diu la nostra targeta, Kaixito és “antologia de felicitat i llibertat”, perquè ens permet fer el que més ens agrada i fer-ho junts. A més, el nom no està escollit perquè sí, forma part del nostre pas per Sant Sebastià. Kaixo és hola en basc i kaixito és la manera carinyosa de saludar-se.

E : Jo a vegades em quedo mirant per la finestra i m’emociono pensant que estem venent el nostre menjar en una caravana. Això és alegria pura!

Què se sent recorrent Barcelona sobre una food truck cada cap de setmana?

E :Des que tenim la Kaixito estem començant a conèixer més bé Barcelona, ara la veiem diferent, més maca. Fa unes setmanes, per exemple, vaig pujar per primera vegada al castell de Montjuïc. Si no hagués sigut perquè teníem un mercat allà dalt, potser ara encara no coneixeria aquest lloc tan emblemàtic de Barcelona!

¿Però tot són flors i violes?

X: No, esclar. A vegades hem de pagar molts diners per poder portar la caravana a un esdeveniment i patim per si ens sortirà a compte aquell cap de setmana.

¿Us agradaria portar la Kaixito a altres llocs de Barcelona si hi hagués una normativa que ho permetés?

E: Sí, ens agradaria poder moure’ns per altres llocs de la ciutat que no només fossin mercats i fires, però entenem que el boom que s’està vivint ara és aquest i ho volem aprofitar. Si hi hagués una normativa de venda ambulant que regulés la situació de les food trucks, més enllà dels esdeveniments, nosaltres portaríem la Kaixito a rodar per Barcelona.

Quins entrepans oferiu?

E: El Tremendo Pig, amb llom de porc, ceba caramel·litzada, mayocurry i ruca; el Coolkip, que és l’opció vegetariana; el Red Txiken, amb pollastre especiat, i a vegades també el Berdela, que és de verat marinat.

Són entrepans poc convencionals. Per què creieu que agraden tant?

E: Perquè utilitzem ingredients de primera qualitat i estimem la nostra feina. Sembla mentida, però la gent percep en un entrepà tot el temps i dedicació que hi posem.

X: La gent valora l’esforç que nosaltres dediquem a pensar cadascuna de les receptes, a crear cada entrepà i a cuinar abans de cada mercat. Ens hem trobat amb persones que ens descobreixen i després ens busquen cada cap de setmana, i per a nosaltres això és increïble.

stats