Societat 28/11/2015

El Gran Recapte supera els 4 milions de quilos d'aliments

L'organització destaca que la xifra encara és provisional i explica que dilluns es començaran a repartir els aliments

Thaïs Gutiérrez
2 min
Els voluntaris classifiquen el productes que van recollint al Gran Recapte /ACN

BARCELONALa setena edició del Gran Recapte d'Aliments ha tancat aquest vespre amb una xifra espectacular: 4 milions de quilos d'aliments recollits. Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya estimen, amb aquesta xifra provisional a la mà, que en aquesta edició s'assolirà una xifra final similar o superior a la que es va arribar en la passada edició, quan se'n van recollir més de 4,6 milions.

Sabine Hindersin, coordinadora de la campanya, s'ha mostrat molt contenta amb les xifres, tot i destacar que són provisionals. “Estem molt contents, això ha anat molt bé tot i que patíem una mica perquè el Black Friday i el partit del Barça a la tarda ens pogués perjudicar, però no ha estat així, la gent s’ha bolcat en aquesta iniciativa”. Hindersin ha destacat, per sobre de tot, “la gran feina que fan els voluntaris”, i reconeix que “sense ells, el Gran Recapte no existiria”.

Ara la tasca que queda al davant és la classificació d’aquests milions d’aliments que es preveu que s’allargui fins al 18 de desembre. Tot i això, els primers paquets classificats ja es començaran a distribuir dilluns entre les persones que els necessiten. “Aquí anem molt per feina, la gent és molt bona i molt ràpida i dilluns ja arribaran els primers aliments a destí”, diu Hindersin.

Carme Forcadell, voluntària

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s'ha volgut sumar als més de 25.000 voluntaris que han participat en el Gran Recapte i ha estat col·laborant aquest matí en les tasques de classificació a la Zona Franca. Forcadell ha dit que és "una iniciativa per enorgullir-se de la societat catalana".

Carme Forcadell, aquest matí, a la Zona Franca on es classifiquen els aliments / TWITTER @ForcadellCarme

A més, la jornada ha comptat amb la participació d'alguns artistes, com el grup New Dixie Jazz Band, que ha fet un recorregut musical animant el Mercat de Santa Caterina, el de la Concepció i el d'Hostafrancs, a Barcelona. El grup infantil Macedònia, per la seva banda, ha dinamitzat amb les seves cançons quatre punts de recollida i, a més, ha volgut recordar la necessitat d'adquirir hàbits alimentaris saludables des de ben petits.

Productes d'higiene personal, també

A Lleida, en un dels supermercats que ha participat en la iniciativa, una de les voluntàries, Marisol Laguna, recordava en declaracions a l'ACN que també es necessiten productes d'higiene personal, com "bolquers, pasta de les dents, sabó o compreses", i una de les coordinadores, Laura Delgado, destacava que aquestes iniciatives "són molt importants perquè la gent s'adoni de la necessitat real que patim tots, ja que avui li toca a un però potser demà sóc jo, i un granet de sorra entre tots hi fa molt".

stats