Societat 12/10/2013

Es busquen voluntaris per al Gran Recapte dels Bancs d'Aliments

Ja n'hi ha 3.000 dels 15.000 necessaris per a la campanya que tindrà lloc el 29 i 30 de novembre

Ara
1 min
Voluntaris del Banc d'Aliments

BarcelonaPer cinquè any consecutiu, els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya organitzen una campanya de recollida d'aliments per a les persones més necessitades: El Gran Recapte d'Aliments.

La campanya, que tindrà lloc a supermercats i mercats el divendres 29 i dissabte 30 de novembre, requereix la participació de 15.000 voluntaris a més de 1.300 punts de recollida. De moment, l'organització en compta amb 3.000.

Per tal d'aconseguir els 12.000 restants, s'ha posat en marxa la campanya de difusió 'Volem donar una bona notícia', protagonitzada per destacats periodistes com Albert Om, Jordi Basté, Josep Cuní o Justo Molinero, i que s'emet a través de diferents mitjans de comunicació catalans.

Objectiu material i social

L'objectiu del Gran Recapte d'Aliments de l'any passat era recollir 1.400.000 kg, i finalment es van assolir els 2.727.000 kg. Enguany, amb la crisi, l'organització espera superar la quantitat recollida a l'edició anterior.

La campanya vol també donar a conèixer la situació que travessa la població en una situació precària que arran de la crisi econòmica ha anat creixent. Es calcula que, actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya.

Per tant, més enllà de la recollida d'aliments nutrituius de llarga durada, la iniciativa també ha de servir per sensibilitzar i mobilitzar la població sobre la realitat actual del país i la tasca dels Bancs d'Aliments.

Més enllà dels establiments comercials on tindrà lloc la campanya, qualsevol persona que vulgui col·laborar ho pot fer a través d'un ingrés a Internet.

stats