La grip aviària creix: se sacrificaran 7.300 ànecs de sis granges més

Es tracta de centres que havien rebut animals de la granja de Sant Gregori, on es va detectar el virus i ja s'han sacrificat 17.000 ànecs

El focus de grip aviària detectat en una granja de Sant Gregori, a Girona, ha obligat al sacrifici d'ànecs en 6 granges més. Les mesures per evitar que es propagui la malaltia afectaran 7.300 animals, que se sumaran als 17.300 sacrificis que el Govern va ordenar ahir a la granja on es van detectar els primers casos.

El centre de Sant Gregori és una granja de cria i els nous sacrificis a les 6 granges, els animals de les quals ja havien quedat immobilitzats aquest dijous, corresponen a ànecs per a engreix procedents de la primera.

Les noves instal·lacions afectades són una granja a Vilallonga de Ter, amb 500 ànecs; una a Vilopriu, amb 177; una a Fontanilles, amb 5.600 ànecs, i una a Bescanó, amb 450. També estan afectats 450 ànecs de Cellera de Ter i 380 d'una granja de Lliçà de Munt.

A més, s'immobilitzen totes les granges d'aviram en un radi de 3 quilòmetres al voltant de cadascuna de les explotacions on s'han detectat focus i es restringeix el moviment d'explotacions avícoles en un radi de deu quilòmetres, segons ha informat el departament d'Agricultura.