SOCIETAT
Societat 04/06/2012

Un grup de 14 exprostitutes acaben un curs de cambreres d'hotel

El curs està organitzat per l'Ajuntament de Barcelona i l'entitat Lloc de la Dona

Efe
2 min

BarcelonaUn grup de 14 dones que anteriorment exercien la prostitució han acabat un curs de cambreres de pis, que les capacita per encarregar-se del manteniment de les habitacions dels hotels.

El curs organitzat per l'Ajuntament de Barcelona i l'entitat Lloc de la Dona (Germanes Oblates) ha consistit en 102 hores de formació tecnicopràctica, 75 hores de formació pràctica en hotels de la ciutat, tutories, seguiment individualitzat, recerca de treball i suport a la inserció.

Els organitzadors estimen que el 75% de les dones que han realitzat el curs trobaran feina en el sector hoteler.

El curs de cambreres de pis forma part del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Barcelona i el Lloc de la Dona per a l'execució del projecte dirigit a les dones que exerceixen o han exercit la prostitució.

L'objectiu del conveni, al qual l'ajuntament aporta gairebé 49.000 euros, és promoure alternatives econòmiques per a les usuàries del projecte que els permeti fer possible la seva incorporació laboral.

Per la regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila, que ha presidit l'acte de clausura del curs a l'Escola Superior de Turisme de Barcelona, "aquestes dones són un exemple de superació".

"Sortir de les situacions d'exclusió social en la qual moltes d'elles es trobaven no és fàcil, i gràcies a aquest curs, fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament i el Lloc de la Dona, fem possible, no només la seva reinserció laboral, sinó també la inserció social", ha assenyalat Vila.

La regidora ha destacat que la regidoria de Dona i Drets Civils ha augmentat la dotació dels convenis destinats a afavorir la inserció laboral de les dones que exerceixen o han exercit la prostitució i els destina gairebé mig milió d'euros, i que aquest any s'ha augmentat un 67% el pressupost destinat a l'Agència per l'Abordatge Integral del Treball Sexual (ABITS).

stats