Societat 10/04/2017

Una guàrdia civil, expedientada el 8 de març per anar al lavabo perquè tenia la regla

La Comandància de Barcelona, on està destinada, encara no ha activat el protocol d'assetjament laboral

Ara
2 min
Agents de la Guàrdia Civil davant de l'Ajuntament de Lloret de Mar, en una operació contra la màfia russa / ACN

BarcelonaUna agent de la Guàrdia Civil ha reclamat que s'activi el protocol d'assetjament laboral per l'actuació d'un tinent que va fer que l'expedientessin per haver deixat uns minuts el seu lloc de vigilància per anar al lavabo perquè li havia vingut la menstruació. Els fets van passar, precisament, el 8 de març; el Dia de la Dona, quan estava destinada a un cotxe patrulla al Consorci de Barcelona, segons ha explicat a l'agència Efe l'advocat de l'agent, Antonio Suárez-Valdés.

Segons l'advocat, quan la guàrdia va tornar del lavabo es va trobar un tinent que la va escridassar i amenaçar per haver-se mogut del lloc, tot i que ella li va explicar que ho havia hagut de fer per posar-se una compresa. "A mi no m'expliquis històries, vas al lavabo abans o després del punt de control, però no durant", li va deixara anar el tinent, segons avança 'El País'.

La guàrdia va demanar al cap de torn per parlar amb un superior per queixar-se del tracte que havia rebut i la van enviar, precisament, al tinent que l'havia escridassat. Però al final va poder contactar amb el capità, que segons l'advocat no va atendre la seva reclamació com tocava. Una setmana després el tinent va informar que la guàrdia havia abandonat la vigilància i va impulsar així que li obrissin un expedient que podria dur a sancionar-la amb quatre dies sense sou.

Arran de tot plegat la guàrdia va demanar a l'instructor de l'expedient, un oficial de la Comandància de Barcelona, que activés el protocol d'assetjament laboral, cosa que encara no s'ha fet. L'advocat afirma que si no es fa no descarten denunciar els fets davant d'un jutjat militar de Barcelona. Cal recordar que la Guàrdia Civil és un cos de jurisdicció militar.

stats