SOCIETAT
Societat 14/06/2012

La Guàrdia Urbana ha interposat 1.478 denúncies a les platges de Barcelona des d'abril

La majoria són per venda ambulant i massatges. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presentat aquest dijous el dispositiu per a la campanya d'estiu d'enguany

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaLa Guàrdia Urbana de Barcelona ja ha interposat 1.478 denúncies a les platges de la ciutat des de l'abril, un 152% més que l'any passat. La majoria són per venda ambulant o per la realització de massatges.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, han presentat avui el dispositiu per a la campanya d'estiu d'enguany, que, com a principal novetat, incorpora un grup d'agents específic de platges format per 67 policies locals que vetllaran per la seguretat al litoral de la ciutat. A més, disposen de vehicles especials per circular per la sorra.

Forn ha explicat que l'operació estiu se centra en tres eixos: la seguretat –evitar especialment les estrebades i els robatoris–, la convivència –que hi hagi el mínim d'incidents– i la mobilitat, en una època on la ciutat s'omple de turistes.

Trias ha recordat que la Guàrdia Urbana ha incorporat 135 nous agents aquest any, destinats al patrullatge de proximitat dels barris.

Els serveis de neteja s'ampliaran aquest estiu gradualment, i s'hi incorporaran 75 equips i 144 operaris. També es farà especial atenció al soroll, ja que l'Ajuntament té detectats uns 700 locals que "preocupen" i ja treballa per minimitzar-ne l'impacte acústic.

stats