Religió
Societat 07/06/2012

La guia del sexe segons una monja: nou escàndol al Vaticà

Un llibre sobre sexualitat escrit per una monja nord-americana obre una guerra dialèctica amb la Santa Seu, que considera els temes de l'obra "incompatibles amb la fe catòlica"

Ara
1 min
Diverses monges resen mentre participen en el Corpus Christi a Varsòlvia, aquest dijous. / CHRISTOF STACHE / AFP

BarcelonaEl llibre d'una monja dels Estats Units sobre sexualitat ha provocat un nou escàndol al Vaticà, immers en lluites internes i una fosca trama d'escàndols. 'Simplement amor: un marc per a l'ètica sexual cristiana' és el títol del llibre de la germana Margaret Farley, que ha provocat l'ira de l'oficina que vigila l'ortodòxia al Vaticà, la Congregació per la Doctrina de la Fe. Aquest organisme ha acusat l'obra de provocar "grans prejudicis" als catòlics, per les seves postures progressistes envers qüestions com l'homosexualitat i la masturbació.

Farley és una teòloga destacada i professora emèrita a la Universitat de Yale, així com membre de l'odre religiosa de les Germanes de la Caritat, un grup de monges nord-americanes. Fairley va dir a l'agència Associated Press que va escriure el llibre no per reflectir la doctrina oficial, sinó per explorar la sexualitat a través de religions, doctrines i l'experiència humana, segons informa la revista 'Time'.

La Conferència de Lideratge de Dones Religioses –l'organització més gran de monges dels EUA, que inclou aquest grup– ha estat estudiant durant sis setmanes com respondre a les acusacions del Vaticà, que en descobrir l'escrit va acusar el grup de promoure "certs temes feministes radicals incompatibles amb la fe catòlica". La Santa Seu va ordenar una revisió de l'organització, cosa que ha provocat un esclat de suport a les monges a tots els EUA.

stats