Una hamburgueseria retira una publicitat denunciada per sexista

L'Ajuntament de Barcelona havia denunciat la campanya que mostrava una dona despullada esquarterada com si fos una vedella

La cadena de restaurants La Burguesa ha retirat una campanya publicitària que mostrava el dibuix d'una dona esquarterada com si fos una vedella i amb nom de les zones de tall, després que l'Ajuntament de Barcelona l'hagués denunciada davant de la Fiscalia per "sexista i denigrant" per a les dones, segons explica el consistori en un comunicat. 

La campanya publicitaria havia aixecat nombroses crítiques d'usuaris a través de les xarxes socials. Per això l'Ajuntament de Barcelona va acabar portant-la davant de la Fiscalia, que va obrir una investigació contra la cadena de restauració per esbrinar si el dibuix publicitari podia haver vulnerat la llei general de publicitat.

La Fiscalia va citar la societat propietària dels restaurants, Burgtuset SL i Burgdiagonal SL, així com els responsables de la web LaBurguesa.es, per comunicar-los el procediment, però en la compareixença els responsables de la companyia van assegurar que ja havien retirat la campanya de publicitat i es van comprometre a no tornar-la a fer servir.

Quan la Fiscalia va comprovar que la cadena d'hamburgueseries havia retirat la campanya dels establiments, va arxivar la investigació.

L'Ajuntament de Barcelona ha celebrat la retirada en un comunicat. Assegura que l'acció " marca un precedent sobre com aquest Ajuntament es posiciona davant publicitat d'aquestes característiques, que atempten directament contra la igualtat i els drets de les dones". 

Més continguts de