Societat 28/04/2011

Des dels 110 km/h els conductors gasten un 8,4% menys de combustible

Sebastián ha explicat que no es gastava tant poc carburant des del desembre del 2002 i ha agraït el comportament dels ciutadans ja que les sancions no només no han augmentat, sinó que s'han reduït

Miquel Codolar
2 min

MadridEl ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha anunciat que la reducció de la velocitat màxima dels 120 km/h als 110 km/h que s'aplica des del 7 de març, va permetre reduir el consum de carburants en un 8,8% respecte el mateix període de temps de l'any anterior. Sebastián ha explicat que el consum de carburant del març ha estat el més baix des del desembre del 2002. La caiguda s'explica per una reducció del consum de gasolines de l'11,4% i d'una caiguda en el consum de gasolis del 7,7%. Aquesta reducció contrasta amb l'increment de l'1,2% de consum del gener i la lleguera caiguda de l'1,7% al febrer.

En concret, el ministeri atribueix a la reducció de la velocitat màxima un estalvi de 137.000 tones de combustible en els 24 dies de març que va estar en vigor. Extrapolant les dades a un mes complert, s'ha aconseguit un estalvi de 177.000 tones de combustible, que equivalen a 1,1 milions de barrils de petroli d'estalvi en un mes, o el que és el mateix, un estalvi de 94,2 milions d'euros en importacions de petroli als preus actuals. En termes anuals, s'estaria parlant d'un estalvi de 1.150 milions d'euros aproximadament. El govern espanyol preveu que a l'abril l'impacte de la limitació de velocitat comportarà una nova caiguda en el consum.

Sebastián ha agraït el comportament i la conscienciació dels ciutadans i ha explicat que les sancions no només no han augmentat sinó que s'han reduït. Per altra banda, ha anunciat que a partir d'ara cada dos mesos el ministeri d'Indústria rendirà comptes de l'estat de la situació del pla extraordinari d'estalvi energètic. Ha exposat que de totes les mesures només la reducció de velocitat s'ha aplicat de manera complerta i s'ha quantificat el seu impacte. La mesura per potenciar els canvis de pneumàtics ha dit que "simbòlica" i que s'ha publicat al BOE però encara s'ha de concretar com es desenvolupa.

stats