Societat 30/03/2012

Hereu s'acomiada de l'Ajuntament ratificant el seu compromís amb Barcelona

L'exalcalde reconeix que s'aparta perquè el PSC "no trigui tant a recuperar l'alcaldia" i rep una rèplica de la vara d'alcalde de part de l'alcalde Trias

Maria Ortega
2 min

BarcelonaL'exalcalde Jordi Hereu, en un emotiu discurs de comiat, ha segellat aquest divendres la seva passió per Barcelona i els 14 anys que ha passat en els diferents escalafons de l'administració municipal. El discurs d'Hereu no ha oblidat les seves etapes als barris de les Corts, Sant Andreu o Gràcia i ha tingut un especial record per als moments més complicats de la seva vida política, amb l'assassinat d'Ernest Lluch o de l'agent de la guàrdia urbana Miguel Ángel Gervilla a mans d'ETA. En un gest fora de protocols, l'exalcalde, que ha rebut per una rèplica de la vara de comandament municipal de part dels seus companys de consistori.

A nivell de partit, Hereu ha assegurat, amb humor, que deixa l'acta de regidor perquè el PSC "no trigui 32 anys a recuperar l'alcaldia" que ell va perdre a favor de Xavier Trias en les eleccions municipals del maig de 2011. Ha lamentat com un dels seus moments més durs de vida política, la renúncia del seu amic i company al PSC Carles Martí, com a conseqüència del fiasco de la consulta de la reforma de la Diagonal.

L'exalcalde ha fet una aferrissada defensa de la ciutat i, sobretot, de la seva capacitat d'integració i cohesió social i aquí ha fixat, de fet, el camí a seguir. Ha assegurat que deixa una ciutat "que no deu res a ningú" i que, encara que surti de l'Ajuntament, mantindrà el vincle perquè "és un plaer" i un "estat civil". Ha agraït el treball compartit als partits que van formar govern amb ell i als e l'oposició i ha remarcat la perseverança de CiU.

Al seu torn, els presidents dels diferents grups municipals han dedicat paraules d'elogi i agraïment a l'exalcalde i Trias ha volgut reconèixer públicament la feina feta per l'equip d'Hereu, que va deixar un consitori "solvent" i va aconseguir, per exemple, per concretar la capitalia del mòbil a Barcelona. Trias li ha remarcat que la ciutat "seguirà comptant" amb ell. El mateix Hereu ha tancat, de fet, el seu parlament ratificant el seu compromís com a "ciutadà Hereu".

stats