Societat 14/12/2011

L'hivern traurà el nas el cap de setmana

El vent bufarà més d'un dia i amb ganes durant la segona part de la setmana

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaEl vent de ponent va fent el seu efecte i aquest matí molts haureu notat un ambient sorprenentment poc fred. El dia ha començat amb temperatures de fins a 15 graus en alguns indrets de la costa i del Prelitoral, i en general els termòmetres marcaran valors també alts al migdia. Tot i així el vent continuarà deixant-se sentir a estones i no permetrà sortir sense jaqueta. Avui els núvols prims continuaran enterbolint el cel, però no deixaran pluja.

Els dies vinents no seran gaire diferents, més fronts poc actius, més núvols prims, més sortides i postes de sol rogenques i un vent que anirà a més: caldrà parar-hi atenció divendres, perquè bufarà amb cops forts a l'Ebre i ja es deixarà sentir també amb intensitat a molts altres indrets.

El cap de setmana per primer cop es notarà sensació d'hivern, les temperatures cauran més de cinc graus i el vent, que no deixarà de bufar, augmentarà la sensació de fred: busqueu guants i bufandes si encara no els heu hagut de fer servir, i sobretot tingueu a mà la crema de cacau si se us tallen els llavis. Entre divendres i dissabte nevarà al Pirineu amb una cota que pot acostar-se ja als 1.000 metres, però les precipitacions, per ara, no es preveuen especialment abundants.

Falta per veure si l'hivern es confirmarà la setmana vinent, o si serà només un primer tastet de la nova estació que s'acosta.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió completa per al vostre municipi.

stats