Societat 01/03/2012

L'hivern torna dilluns

Diversos bancs de boires estan sorprenent aquest matí a la Costa Daurada i a Menorca, però avui, en general, farà sol

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaAquest matí hi ha ben poques boires a l'interior, però com ja va passar ahir, n'han tornat a aparèixer sobre el mar que afecten puntualment la costa. A la Costa Daurada, davant del delta de l'Ebre o fins i tot a Menorca, la boira va fent aparició a estones i ho continuarà fent tot el matí. És un fenomen habitual a finals d'hivern, quan el mar és més fred i arriben les primeres masses d'aire càlid. El xoc entre els dos factors genera aquestes boires, que poc tenen a veure amb les de l'interior.

Avui, però, en general farà sol i les temperatures tornaran a arribar als 20 graus a les comarques prelitorals. L'ambient també serà molt suau a l'interior, i a la costa el vent de mar frenarà els termòmetres, que, igualment, superaran els 15 graus.

Demà, en general, també farà sol i només a última hora s'escaparan ruixats molt puntuals al sud del País Valencià. El cap de setmana el cel quedarà més enterbolit a estones per núvols prims, tant dissabte com diumenge, però no hi haurà canvis importants. Les temperatures no seran tan altes com els últims dies, però continuarem amb més sensació de primavera que no pas d'hivern.

La setmana que ve tornarà l'hivern. Dilluns començarà a entrar una nova massa d'aire fred que farà caure les temperatures entre 5 i 8 graus. Serien 3 o 4 dies amb temperatures força baixes i tramuntana al nord. Tot i que augmentarà la inestabilitat i cauran xàfecs dispersos, sobretot dilluns, ara per ara els mapes del temps no fan pensar que arribin pluges i nevades generals que canviïn l'escenari tan sec dels últims tres mesos.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi ja actualitzada amb els mapes d'avui.

stats