Successos
Societat 05/05/2012

Un home en estat crític per una explosió de gas en un pis de Segur de Calafell

La deflagració, que ha provocat quatre ferits més, s'ha produït per una manipulació intencionada de la instal·lació del gas

Acn
1 min

CalafellUn home ha quedat en estat crític a causa d'una explosió de gas aquest dissabte a la matinada en un pis de Segur de Calafell (Baix Penedès), segons han informat els Bombers de la Generalitat.

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats poc després de les dues de la matinada d'una explosió en un àtic d'un edifici de planta baixa, dos pisos i un pàrquing soterrat, situat al número 9. Segons fonts d'aquest cos de seguretat, la deflagració s'ha produït per una acumulació de gas a l'interior del pis provocada per la manipulació intencionada de la instal·lació. Tot sembla indicar que es tracta d'una manipulació per intent de suïcidi. L'edifici no ha patit danys estructurals però han quedat afectades les façanes dels habitatges dels números 9 i 11.

Com a conseqüència de l'explosió, un home de 54 anys ha estat traslladat amb una ambulància del SEM a l'Hospital de la Vall d'Hebron en estat crític després de patir cremades al 90% del cos. S'ha evacuat també una dona de 61 anys a l'Hospital del Vendrell amb contusions lleus. Dues dones més de 65 anys i de 26 anys han patit una crisi d'ansietat i un home s'ha fet un tall a la mà i han estat atesos al mateix lloc dels fets.

El veí del pis afectat ha hagut de ser evacuat des de l'àtic. Com a mesura preventiva, s'ha desallotjat una dotzena de veïns.

Fins al lloc també s'han desplaçat quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, vuit dotacions dels Mossos d'Esquadra, tres ambulàncies del SEM, a més de tècnics de Gas Natural i efectius de la policia local.

stats