SOCIETAT
Societat 29/07/2011

La policia busca un ucraïnès denunciat per la víctima del tret de la Diagonal

Els Mossos creuen que l'agressor pot haver fugit, ja que els agents del grup especial d'operacions (GEI) han trobat el pis buit després de rebentar la porta per entrar-hi. A dins, hi havia una arma de foc

Marta Català / Sílvia Barroso
2 min
Els Mossos mantenen tallat el trànsit a l'Avinguda Diagonal / MARTA CATALÀ

BarcelonaDesconcert i confusió a la confluència entre l'avinguda Diagonal i els carrers València i Sicília. Els Mossos han trobat buit el pis de l'Avinguda Diagonal 336 on se suposava que havia de ser l'home que aquest matí ha ferit de bala el seu company de pis a Barcelona, segons han confirmat a l'ARA fonts policials. Ara mateix, els agents intenten aclarir si el suposat agressor s'ha escapat pels patis del darrere abans que arribés la policia o bé si tot plegat és una invenció de l'home atacat, que només té una ferida lleu en una cama i ha estat traslladat a l'hospital. Segons fonts dels Mossos, els agents han trobat una arma curta a l'interior de l'edifici, tot i que es desconeix, de moment si és l'arma que ha ferit la víctima.

Una de les hipòtesi amb què treballa la policia és que l'home podria haver-se barallat amb algú en un altre lloc però que després hagi explicat una versió diferent dels fets a la policia per evitar que accedissin al veritable escenari dels fets. Segons fonts policials, s'explica de manera poc clara i està generant confusió.

De moment, els agents donen credibilitat a la versió de l'home ferit, de nacionalitat txeca. La víctima ha declarat als mossos que el seu excompany de pis li ha disparat després d'una discussió i que és un home de nacionalitat ucraïnesa amb antecedents per un delicte contra el patrimoni, segons han informat a l'Ara fonts properes. Ara, els agents l'estan buscant.

El succés ha tingut lloc a la cantonada del carrer València i l'avinguda Diagonal. Segons ha explicat la Lucía, del bar Brasilia, el ferit, que parla anglès, ha entrat en un bar proper cobert de sang a la cara i al cos i amb un torniquet a la cama. Davant les demandes repetides del jove per fer una trucada de telèfon, els propietaris del bar han avisat els Mossos d'Esquadra i els serveis d'emergències. Quan han arribat els agents, el jove ha parlat amb ells i els ha explicat que dins del seu pis hi havia gent armada.

Els Mossos, armats i vestits amb armilles antibales, han mantingut la zona acordonada i el trànsit tallat mentre desplegaven un dispositiu per comprovar aquest extrem. Dos agents del Grup Especial d'Intervencions han entrat, carregats amb metralletes, a la porteria on suposadament hi havia l'atacant, company de pis del ferit. També s'han desplegat agents a les porteries de l'altra banda del carrer, per controlar els balcons i les sortides de l'edifici. Finalment, els agents del GEI han pogut entrar al domicili però se l'han trobat buit.

stats