TERRITORI
Societat 01/02/2011

Un bosc homenatjarà els cinc bombers morts a Horta de Sant Joan

El Fons Nacional Jueu plantarà 5.000 arbres a Horta de Sant Joan en homenatge als cinc bombers que van morir en l'incendi forestal ocorregut en aquest municipi tarragoní al juliol de 2009.

Efe
1 min

Horta de Sant JoanL'entitat, una organització no governamental creada el 1901 amb l'objectiu d'adquirir terres per al retorn del poble jueu a Israel i que des de la independència d'aquell país, el 1947, impulsa la lluitar contra la desforestació, preveu plantar un total de 10.000 arbres en memòria dels bombers morts.

La meitat es plantaran en la partida dels Reguers del parc natural dels Ports, al municipi d'Horta de Sant Joan, segons que ha confirmat a Efe l'alcalde de la localitat, Àngel Ferràs.

"Estem estudiant la zona susceptible de ser replantada d'espècies autòctones, principalment pins i alzines, i el projecte definitiu es presentarà el mes d'abril vinent", si bé la plantació dels arbres no es durà a terme fins a 2012, ha explicat l'alcalde d'aquesta població.

Segons Ferràs, el bosc es convertirà en "un memorial" en record als bombers, pel qual es podrà passejar a través d'un camí i es col·locarà una placa commemorativa.

A més dels 5.0000 arbres d'Horta de Sant Joan, el Fons Nacional Jueu plantarà 5.000 exemplars més en el poble israelià de Yattir, al desert del Nègueb.

El bosc dedicat als bombers del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) de Lleida serà el tercer que l'entitat impulsa fora d'Israel, després dels existents al Canadà i el monte Igueldo de Sant Sebastià en memòria de Fernando Múgica, assassinat per la banda terrorista ETA.

Dins d'Israel, l'entitat ha creat nombrosos boscos, entre els quals es troben els dedicats a Catalunya i al magistrat Baltasar Garzón.

També preveu la creació d'un bosc de 2.500 arbres en homenatge a la periodista Pilar Rahola.

stats