Societat 17/02/2013

El 44% dels catalans ha pres medicaments homeopàtics alguna vegada

Arriba al mercat '101 preguntes i respostes sobre homeopatia', de l'Assumpta Mestre

Efe
2 min
homeopatia

BarcelonaEl 44% dels catalans ha pres alguna vegada medicaments d'homeopatia, una especialitat que creix cada dia, segons la presidenta de la secció d'Homeopatia del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Assumpta Mestre, que acaba de publicar el llibre '101 preguntes i respostes sobre homeopatia'. Es tracta d'una guia senzilla i eficaç per millorar el coneixement sobre l'homeopatia, un llibre divulgatiu que respon els dubtes més habituals que pacients i metges tenen sobre aquesta medicina alternativa, ha assenyalat Mestre.

En format de preguntes i respostes, el llibre aporta de manera senzilla un coneixement exhaustiu sobre aquesta terapèutica, des de la seva utilització, prescripció i consells pràctics. Segons la metge homeòpata, l'augment de la demanda de l'homeopatia per part dels pacients fa que calgui promoure més informació entre els professionals sanitaris. La doctora destaca que "actualment l'homeopatia és l'opció mèdica més usada al món després dels tractaments convencionals, amb un alt grau de reconeixement i utilització".

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Vilardell, ha assenyalat que encara que "de medicina només n'hi ha una", els pacients "tenen dret a una visió integral biopsicosocial i funcional: és impensable el tractament només físic" i que "cal tenir una visió global del pacient". "L'homeopatia –segons Vilardell– aporta i ofereix solucions d'utilitat als problemes mèdics, amb resultats contrastats i amb demostració científica. La ciència ha anat avançant a partir d'explicacions més complexes, però amb beneficis positius, per això cal seguir investigant en el camp de l'homeopatia".

"En la meva pràctica diària em vaig adonar de la falta d'informació que hi ha sobre l'homeopatia, per això vaig anar recopilant les preguntes més habituals que m'havien formulat durant els anys que he exercit com a metge homeòpata", ha explicat l'autora del llibre. "El meu major desig seria que l'homeopatia deixés de ser una desconeguda, desmitificar-la i promoure l'ús d'aquesta terapèutica amb les màximes garanties i rigor perquè puguin beneficiar-se'n tant els pacients com els professionals i perquè comenci a normalitzar-se la seva integració en l'àmbit sanitari", segons Mestre.

L'especialista defensa que l'homeopatia és "segura, ràpida i eficaç" i que "se sustenta en la pròpia capacitat de resposta de l'organisme, activant i acompanyant les seves reaccions", de manera que "el pacient és el protagonista".

stats