SOCIETAT
Societat 17/05/2011

La Generalitat arriba a un acord amb Madrid per convocar les places de professor

El govern espanyol retira el recurs a canvi que Catalunya no ampliï l'oferta

Sònia Sànchez
2 min

BarcelonaLa Generalitat ha arribat a un acord amb el govern espanyol per convocar 1.245 places de professor de secundària. Es desencalla així el litigi que hi havia entre les dues parts. Madrid retirarà el recurs contenciós administratiu que havia posat contra la convocatòria d'oposicions de Catalunya a canvi que la conselleria d'Educació no ampliï l'oferta pel juny.

L'anunci l'ha fet el portaveu, Francesc Homs, després de la reunió setmanal del consell executiu. Homs ha explicat que l'Estat s'ha avingut a retirar el recurs judicial que havia presentat a aquesta convocatòria "amb la condició" que el govern català "no ampliï la convocatòria" per reclamar les 2.580 places que li correspondrien en cas d'aplicar els criteris que s'han acordat per a la convocatòria a Andalusia.

Homs ha deixat clar que el departament d'Ensenyament ampliarà l'oferta si és possible, però ha afegit que és conscient que difícilment ho serà, "perquè ens ho tornarien a tombar", ha dit.

"Optem per la via que ens dóna més seguretat jurídica", ha afegit. De tota manera, Homs ha insistit que legalment Catalunya tenia tot el dret de convocar les places: "Ara fan veure que arriben a un acord amb nosaltres quan quedava clar que la via jurídica no tenia cap sortida per a ells".

L'acord amb Catalunya es produeix després que la setmana passada la Junta d'Andalusia i el ministeri de Política Territorial i Administració Pública pactessin que Andalusia mantingui la seva convocatòria d'oposicions per a 3.796 places de professor. Alhora l'Estat mantenia el recurs contenciós administratiu contra les oposicions catalanes.

El govern espanyol argumentava que les places ofertades per Catalunya superaven el màxim del 30% de cobertura de vacants previstes en els pressupostos generals de l'Estat d'aquest any, marcats per la contenció del dèficit. Els comptes només autoritzen a cobrir una part de les places dels mestres que es jubilin. La Generalitat ha mantingut en tot moment que la convocatòria s'ajusta a la llei.

stats