SOCIETAT
Societat 26/03/2011

L'hora del planeta

L'apagada global per conscienciar sobre el canvi climàtic ha estat un èxit. A Catalunya s'ha fet des de les 20.30 i fins a les 21.30

Redacció
1 min
Índia

BarcelonaDiversos dels edificis més emblemàtics de Catalunya s'han sumat aquest dissabte a l'apagada simbòlica de llums a favor del planeta, impulsa per l'organització ecologista WWF amb l'objectiu de reivindicar accions immediates en la lluita contra el canvi climàtic i a favor de l'estalvi energètic.

Durant una hora, monuments com la Sagrada Família, l'Arc de Triomf i la Torre Agbar, a Barcelona, o la Seu Vella i el Pont Príncep de Viana, a Lleida, s'han quedat a les fosques per conscienciar sobre els efectes de l'escalfament global i exigir als polítics que actuïn per controlar les emissions de diòxid de carboni. Més de 4.000 ciutats de 120 països han participat enguany a la campanya 'L'hora del planeta'.S'han apagat els llums en indrets emblemàtics com la Torre Eiffel, a París; el Times Square, a Nova York; l'Sky Tower, a Auckland; el Crist Redemptor, a Rio de Janeiro, o l'Òpera de Sydney. A l'estat espanyol, més de 200 ciutats s'han apuntat també a l'apagada simbòlica de llums a favor del planeta i durant 60 minuts han quedat a les fosques monuments com la Giralda, a Sevilla; l'Alhambra, a Granada; la Puerta de Alcalá, a Madrid, o el museu Guggenheim, a Bilbao.

Els organitzadors han demanat a la població que apaguessin els llums. El seguiment de la iniciativa es pot veure al Twitter amb el hashtag #earthhour.

stats