Societat 21/09/2011

67 hores de metro sense interrupció per la Mercè

S'habilitarà un servei de busos especial entre el Fòrum i la Sagrera i entre la plaça Espanya i el castell de Montjuïc

M.o.
1 min

BarcelonaBarcelona ja ha engegat el compte enrere per a la seva festa major: quatre dies amb més de 200 activitats en 20 escenaris diferents. Tenint en compte l'afluència de públic, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana especialment fer ús del metro, que funcionarà de manera ininterrompuda durant 67 hores, des de les 5 matí de divendres fins a la mitjanit del diumenge 25 (amb reforç especial per al Piromusical).

També s'habilitarà un servei de busos especial que connectarà, d'una banda, el recinte de Fòrum i l'estació de la Sagrera per enllaçar amb les línies 1, 5 i 9/10 del metro i també amb la línia 2 a l'estació de Bac de Roda i amb la 4 a Selva de Mar. Aquests autobusos funcionaran els dies 23 i 24 de la una de la matinada fins a les sis del matí. Un dels escenaris reforçats d'aquesta edició de la festa és el castell de Montjuïc, que acollirà espectacles de circ, i que també tindrà un bus llançadora per connectar-lo amb la plaça Espanya els dies 24 i 25, entre les 10:30 i les 22:30.

En el capítol de seguretat, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra treballaran conjuntament en un dispositiu, com ja s'ha fet a les Festes de Gràcia i de Sants. Els serveis de neteja s'incrementaran, de mitjana, un 35% en relació amb els ordinaris, amb la mobilització de 201 operaris més, i s'instal·laran més de 2.000 papereres i prop de 400 lavabos més. D'altra banda, els escenaris cèntrics que programin concerts –la plaça Reial, la plaça del Rei, la plaça dels Àngels i l'antiga fàbrica Damm– tindran limitadors acústics.

stats