Societat 24/09/2011

Cada hospital aplicarà les retallades de forma diferent

El gerent de cada centre negociarà amb els seus professionals en quin àmbit i en quina mesura s'hauran d'aplicar les restriccions pressupostàries

Acn
2 min
El conseller de Salut,, Boi Ruiz, amb el Síndic d'Aran, Carlos Barrera

BarcelonaEl conseller de Salut, Boi Ruiz, ha afirmat que la reducció de despeses en els hospitals de l'Institut Català de la Salut (ICS) es negociarà centre per centre. El conseller ha explicat que històricament el funcionament de negociació de l'ICS era únic per a tots. Ara, en canvi, serà el gerent de cada hospital l'encarregat de negociar l'esforç de més, i en quin àmbit s'haurà d'aplicar, amb els seus professionals. Boi Ruiz ha insistit que es tracta d'un esforç fins al 31 de desembre i que serà reversible a partir de l'1 de gener. El conseller ha afegit que està previst buscar mecanismes de compensació d'aquesta pèrdua retributiva de cara al 2013. Pel que fa a la possibilitat de tancar urgències durant la Puríssima, el conseller de Salut s'ha mostrat rotund i ha afirmat que ''mai de la vida es tanca cap urgència enlloc''. En aquest sentit, ha afegit que si un dispositiu nocturn no està obert vol dir que hi ha un dispositiu alternatiu obert, ja que per a ell ''és impensable'' tancar urgències.

Toc d'atenció a les farmacèutiques

D'altra banda, el conseller també ha recordat als farmacèutics que Catalunya és ''una de les comunitats autònomes que millor paga des del punt de vista de terminis''. Ruiz els ha dit que ''tots hem de fer algun esforç'' referint-se al retard en el pagament, a la qual cosa ha afegit que igual que els metges es baixen el sou o el personal sanitari assumeix més quantitat de feina també demana un ''petit esforç'' als farmacèutics.

Visita a l'Aran

El conseller de Salut ha fet aquestes declaracions a la Val d'Aran on s'ha entrevistat amb el Síndic d'Aran, Carles Barrera, i responsables de la Salut aranesa. El conseller ha explicat que els recursos que necessita la sanitat aranesa tenen uns ajustos mínims i, per tant, el finançament per al 2012 serà pràcticament el mateix que durant el 2011. Un milió d'euros mensual, segons el Síndic d'Aran.

El conseller també ha dit que es remodelarà l'Hospital de Vielha per guanyar en seguretat i donar un millor servei als usuaris no sols de la Val d'Aran sinó també de zones veïnes. Per fer aquesta remodelació, en quiròfans i zona de parts, és redactarà un Pla. Aquestes reformes es realitzaran durant aquesta legislatura.

stats