Salut
Societat 18/01/2011

Els hospitals catalans gasten un 7% menys en energia

La introducció de pràctiques sostenibles als hospitals catalans ha dut a una reducció mitjana del 7% en el seu consum energètic. El Conseller Boi Ruiz ha comparegut a la presentació dels resultats

Redacció
1 min

Barcelona"El medi ambient és un pacient més a tractar", segons el nou Conseller de Salut, Boi Ruiz. S'expressava en la presentació dels resultats de les iniciatives que han dut a terme els centres de salut catalans per augmentar la sostenibilitat. De moment, les dades són positives: els hospitals han reduït un 7% de mitjana el consum energètic.

El 80% dels hospitals han aplicat mesures per reduir el consum d'electricitat, paper, aigua i climatització; un 72% dels centres tenen una persona o grup dedicats a treballar pel desenvolupament sostenible; un 25% disposa o està en procés d'aconseguir una certificació ambiental.

El desenvolupament sostenible, segons ha explicat el Conseller de Salut, Boi Ruiz, en què ha estat la seva primera aparició pública, fins ara s'havia aplicat en els àmbits econòmic i social. La novetat que s'ha introduït els darrers anys és la sostenibilitat mediambiental, "la relació dels operadors i centres sanitaris amb el medi ambient", explicava Ruiz.

L'estudi abasta tots els hospitals de la Unió Catalana d'Hospitals i el 52% dels de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública.

stats