Societat 01/06/2012

Els 'iaioflautes' porten la protesta a les seus de Bankia

Han entrat a l'oficina del Passeig de Gràcia de Barcelona i, simultàniament, a d'altres seus de l'entitat al conjunt de l'Estat, com ara la de Madrid o la de Palma

Ara
1 min
Els 'iaioflautes' fan el vermut davant de Bankia

BarcelonaEls 'iaioflautes' tornen a l'acció. Aquest matí, armats amb la seva tradicional armilla groga, han portat la seva protesta a diferents seus de Bankia al conjunt de l'Estat. A Barcelona, han entrat a l'oficina del Passeig de Gràcia i han demanat reunir-se amb algun responsable de l'entitat. La protesta, però, s'ha repetit també a ciutats com Madrid, València o Palma (aquí es pot seguir l'acció en directe). Tal com expliquen a la seva pàgina web, protesten contra el fet que el govern de l'Estat hagi decidit "rescatar la banca amb els diners de totes, incomplint la promesa que va fer el president Rajoy quan era candidat, mentre destrueix els drets de la majoria de les persones (llibertats civils, a l'habitatge, a l'educació, a la sanitat, al treball… a l’existència, en definitiva)".

A Barcelona, desenes de 'iaioflautes' s'han convocat la seu de Bankia del Passeig de Gràcia i després d'un compte enrere que han retransmès, com fan habitualment, a través de Twitter, hi han entrat per fer fer-hi constar el seu malestar. S'hi han portat el vermut amb la idea clara de demostrar que no tenen cap pressa per marxar i que s'hi quedaran fins que no els rebi algú. La protesta, però, s'ha organitzat de manera global a diferents punts de l'Estat i s'ha acabat traslladant també a d'altres seus, com ara l'oficina de Bancaja dels Jardinets de Gràcia. "Ni un euro més per rescatar bancs! No marxarem fins que no ens rebi el màxim responsable", és el lema de les diferents accions.

stats