Societat 16/08/2011

La il·lusió també engalana els carrers de Gràcia

Marcos Freijo
2 min
Verdi fa gala un any més de la seva decoració. Un galió dóna la benvinguda als passejants.

Barcelona.Tot Gràcia ja està engalanada per a la seva festa major. Diumenge, després del pregó, començava la marxa enrere per acabar de decorar tots els carrers que participen en el concurs. L'ambient de festa, d'il·lusió i de germanor envoltava els últims preparatius perquè ahir, a primera hora del matí, el barri estigués a punt per rebre els primers passejants. La nit era llarga però es va fer curta entre els veïns.

Els de Verdi estan acostumats a guarnir any rere any el seu carrer i tenen la decoració per la mà, asseguren els que treballaven allà. Qualsevol que passés diumenge a la nit per aquest carrer podia observar com tothom sabia el que havia de fer. "És el que comporta participar cada any en el concurs", comentava un jove mentre ultimava el galió que ja s'ha convertit en un dels reclams per als que s'acosten al barri.

A la plaça de la Vila de Gràcia s'hi va treballar de valent fins que va sortir el sol. Enguany la plaça està decorada amb llumins, que fan referència a la gran quantitat de fàbriques de la zona que en feien. Els veïns que hi eren es trobaven amb la dificultat del gran espai que havien de decorar. Però tot estava enllestit quan va sortir el sol.

Els participants del carrer Joan Blanques de Baix ho van tenir una miqueta més complicat, ja que feia cinquanta anys que no engalanaven el carrer. Malgrat la poca experiència, la il·lusió i els ànims feien que tothom volgués participar en una decoració que tenia la selva com a protagonista. Aquest carrer, el de Ciudad Real i el de Camprodon són els tres nous carrers que s'han sumat a la tradició. Aquests dos últims estan engalanats amb papallones i amb guarniments antics, respectivament.

Ahir, al llarg de tot el dia, famílies i veïns es van acostar fins al barri aprofitant que era festiu. Van ser els primers a estrenar els carrers engalanats. Entre els principals reclams, el galió de Verdi, el galliner del carrer Berga i, entre la canalla, el carrer Providència, amb Bob Esponja com a protagonista.

stats