SOCIETAT
Societat 07/09/2011

El Govern presenta el recurs per salvar la immersió lingüística

La Generalitat ha esgotat el termini legal per recórrer la interlocutòria del TSJC. El recurs defensa que el Constitucional ja ha avalat el català a l'escola

Redacció
1 min

BarcelonaLa Generalitat ha esgotat al màxim el termini, que acabava aquest dimecres, per presentar el recurs contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga que el castellà sigui llengua vehicular amb el català. En el recurs s'esgrimeix que el Tribunal Constitucional (TC), a través de diverses sentències, ja ha avalat la immersió lingüística.

En els últims dies, representants del Govern han anat detallant alguns dels arguments que, segons fonts de l'executiu català, s'utilitzen en el recurs per defensar el model d'immersió lingüística a Catalunya. Entre ells hi ha el fet que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut no va declarar inconstitucional el sistema d'immersió lingüística. A més, en anteriors sentències del TC ja s'havia avalat un model que, segons destaca la Generalitat, ha representat un èxit pedagògic i de cohesió social en les últimes tres dècades i que compta amb el recolzament d'una gran majoria de la ciutadania de Catalunya.

Un altre dels arguments per reafirmar la legalitat del model és que la Llei d'Educació de Catalunya, que empara la immersió, està en aquests moments vigent i no ha estat recorreguda en aquells aspectes que afecten directament aquest model.

stats