Immigració

Troben vint migrants viatjant d'amagat en un camió a l'altura d'Alcover

El conductor del vehicle ha sentit sorolls al contenidor que transportava i ha alertat els Mossos

ARA
1 min
Un cotxe patrulla dels Mossos d’Esquadra, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEl conductor d'un camió que havia sortit del port de Tarragona aquest dimecres al migdia ha trobat 20 afganesos amagats al contenidor del vehicle. El camioner ha sentit sorolls a l'interior del contenidor quan circulava per la C-14 a l'altura d'Alcover (Alt Camp) i ha alertat els Mossos d'Esquadra. Els agents hi han trobat vint homes d'entre 20 i 40 anys que tot apunta que serien de l'Afganistan i haurien arribat d'amagat en vaixell des de Turquia. L'Ajuntament d'Alcover ha habilitat el pavelló municipal per fer-los el reconeixement mèdic i donar-los menjar i beure. Totes les persones es troben bé de salut.

El camioner ha donat l'avís cap a la una del migdia i l'exploració del vehicle s'ha fet al Parc de Bombers d'Alcover. Els Mossos d'Esquadra ja han derivat el cas a la Policia Nacional, que és qui s'encarrega de les qüestions relacionades amb estrangeria.

L'alcalde d'Alcover, Robert Figueras, ha explicat a l'ACN que han posat a disposició dels Mossos el pavelló municipal. "Els hem donat aigua, sucs i els hem proporcionat entrepans perquè poguessin menjar", ha explicat.

El contenidor hauria arribat a Tarragona procedent d'Esmirna (Turquia) a través d'una ruta comercial que tenen oberta els dos ports. Al port tarragoní tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil fan controls aleatoris de les mercaderies.

stats