Societat 23/07/2012

Les imputacions de l'hotel del Palau esquitxen el PSC barceloní

M.t.
1 min
Ramon García-Bragado és el principal imputat socialista del cas Hotel del Palau.

BARCELONA.El cas Palau no ha fet diferències entre partits. La investigació va acabar confirmant que el PSC també estava implicat en la trama corrupta que es va gestar al voltant dels exresponsables del Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull, i més concretament en les irregularitats del projecte de construcció de l'hotel del Palau de la Música.

El juny del 2010 van quedar imputats el tinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, i el gerent d'Urbanisme, Ramon Massaguer, acusats de falsedat documental i prevaricació. Millet i Montull haurien utilitzat els dos polítics socialistes per aconseguir la requalificació dels terrenys de davant del Palau, que van comprar el 2003 i que eren de qualificació educativa. Després, haurien cedit secretament, i a canvi d'una compensació econòmica, els drets de propietat dels terrenys a Olivia Hotelsper a la construcció de l'hotel. Els imputats, entre els quals també hi ha l'arquitecte del projecte, Carlos Díaz, treien una sucosa comissió del tracte de favor realitzat.

Víctimes

Bragado i Massaguer, que van dimitir poc després de la imputació, van assegurar que les irregularitats eren "una simple errada" i que eren víctimes d'una estratègia política de CDC per tapar amb l'hotel el seu finançament irregular.

stats