29M
Societat 11/06/2012

La segona dirigent de la CGT imputada el 29M diu que només participava en una 'performance' davant de la Borsa

Unes 200 persones es concentren davant de la Ciutat de la Justícia per demanar que es tanqui l'expedient a tots els detinguts durant la vaga

Efe
1 min

BarcelonaL'afiliada de CGT imputada per presumptes danys i desordres públics esdevinguts el dia de la vaga general davant la Borsa de Barcelona ha declarat avui davant del jutge que la seva intervenció aquell dia es va limitar a posar una cinta de balises a l'edifici borsari.

Fonts de la defensa de la sindicalista han indicat avui a Efe que la imputada, Eva S., que va ser secretària general de CGT a Barcelona, ha declarat al jutge del Jutjat d'Instrucció número 28, que va posar la cinta com a part d'un acte simbòlic o 'performance' davant la porta de la Borsa, on després es van cremar uns papers.

Les mateixes fonts han indicat que l'afiliada a CGT està "afectada" psicològicament per la imputació.

Unes 200 persones, segons fonts de CGT, s'han concentrat avui davant la Ciutat de la Justícia a Barcelona, on s'ubica el citat Jutjat d'Instrucció número 28, per mostrar el seu suport a Eva S. i en demanda del tancament "immediat" de l'expedient que afecta a aquesta militant i també a Laura G., afiliada d'aquest mateix sindicat.

Laura G. també va ser imputada pels mateixos fets el dia de la vaga general i va passar 23 dies a la presó.

Des de CGT s'exigeix que "la conselleria d'Interior deixi de perseguir els que lluiten per impedir que se segueixi precaritzant i augmentant els afectats per les decisions econòmiques de retallades".

També reclama la llibertat dels dos detinguts que encara són a la presó, Andreu i Rubén, per fets relacionats amb la vaga general.

stats