SOCIETAT
Societat 11/07/2012

Un incendi crema 50 hectàrees a Vilaverd

El foc ha obligat a tallar quatre carreteres i una cinquantena de dotacions dels bombers hi han treballat. Les flames han quedat sota control aquest dimecres a la nit

Acn
1 min
L'incendi a Vilavert

BarcelonaUn incendi agrícola i forestal a Vilaverd ha cremat aquest dimecres a la tarda i el vespre unes 50 hectàrees de superfície. A la nit, les flames han quedat en fase de control, però els bombers, que hi havien enviat unes 50 dotacions, han continuat treballant a la zona per remullar-la i evitar que el foc revifés.

L'incendi ha obligat a tallar quatre carreteres, segons informa el Servei Català de Trànsit: la C-14, entre els quilòmetres 20 i 34; la C-240, entre els quilòmetres 31 i 34, la T-742 a Montblanc, entre els quilòmetres 0 i 12, i la T-742, a Valls, entre els quilòmetres 3 i 4. En els dos primers casos els vehicles eren desviats per la C-37 i la N-240, a Alcover, mentre que en el cas de la darrera via es podien desviar per la TV-7421.

En les tasques d'extinció del foc, hi han participat una cinquantena de dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre les quals 14 mitjans aeris. Entre els mitjans aeris hi havia quatre avions de vigilància i atac (AVA), sis helicòpters bombarders i dos helicòpters de comandament.

El foc ha afectat vegetació forestal baixa que antigament eren camps agrícoles. A la zona hi bufava la marinada, que empenyia lentament les flames cap al nord.

Segons les primeres informacions, l'incendi hauria començat a prop de la carretera C-14, a l'altura del punt quilomètric 31, al nord de Vilaverd.

stats