Societat 26/07/2013

Les condicions meteorològiques no milloraran fins dissabte al matí

El vent sec i reescalfat dificultarà de nit les tasques d'extinció a Andratx

Manel Cascante Torrella
1 min

BarcelonaL'incendi de la Coma Calenta, a Andratx, ha calcinat, a hores d'ara, unes 800 hectàrees de zona forestal. Des de la conselleria d'Interior admeten que les previsions no són bones i que no s'espera que es pugui controlar ni estabilitzar l'incendi en les properes hores.

Certament, les condicions meteorològiques es mantindran poc favorables per a les tasques d'extinció de l'incendi forestal fins a primeres hores de dissabte. La causa seran els vents de l'est i nord-est, que podran bufar encara amb alguna ratxa moderada. A més, es tractarà de vents amb un baix contingut d'humitat, ja que procedeixen de l'interior de l'illa, seca i reescalfada per la forta insolació de les últimes hores.

És a partir del matí de dissabte quan s'espera un afebliment i gir dels vents a component sud i sud-oest. Es tractarà de brises que aportaran una massa d'aire amb més contingut d'humitat cap a aquest sector de Mallorca. Fins i tot es podran formar alguns intervals de núvols baixos, fruit de l'augment de la humitat relativa. Tot i això, aquest dissabte es mantindran les altes temperatures a les Illes. Els termòmetres no recularan fins dilluns.

stats