Societat 30/06/2013

Un detingut en relació amb l'incendi que ha cremat una hectàrea de vegetació a Portlligat

El detingut hauria pogut provocar el foc, ja controlat, llançant un petard o coet

Ara
1 min
El foc ha cremat una hectàrea de matoll i cultiu, al costat de la cala Port Lligat / ACN

BarcelonaUn incendi, que ja ha entrat en fase de control definitivament gràcies a l'actuació dels bombers, ha cremat una hectàrea de matoll i cultiu al costat de la cala Portlligat al municipi de Cadaqués (Alt Empordà). L'incendi ha provocat una columna de fum blanc que ha estat visible des de diferents punts. Encara que les causes s'hauran d'investigar, tot apunta que l'origen del foc podria haver estat el llançament d'un petard o un coet.

En les tasques d'extinció de l'incendi, ja controlat, han participat tres mitjans aeris i una dotzena de terrestres. Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís sobre les 13.30 h. El foc ha afectat la zona entre cala Calders i cala Port Lligat. L'incendi, que ha afectat una superfície aproximada de 1,5 hectàrees, ha cremat matollar i camps abandonats d'oliveres a la Riba de Portlligat. El foc està controlat des de les 15.40 hores, i a hores d'ara resten treballant-hi vuit vehicles de Bombers. Les tasques d'extinció se centren a acabar de remullar tota la zona per evitar revifalles, sobretot a les soques d'olivera que han cremat.

Malgrat l'existència d'habitatges a la zona, no ha calgut fer cap evacuació preventiva. Així mateix, tampoc no hi hagut ferits com a conseqüència del foc.

La policia municipal de Cadaqués ha detingut un noi que hauria estat llançant coets i petards a la zona on s'ha originat el foc. Segons sembla, el noi ha fugit de la zona en declarar-se el foc, però ha estat retingut poc després per un grup de veïns que han trucat a la policia. Serà el cos d'agents rurals qui determinarà les causes exactes de l'origen del foc un cop enllestida la investigació.

stats