Societat 28/05/2012

Quatre nens espanyols moren en un incendi a un centre comercial de Doha, a Qatar

L'incendi ha causat la mort de 19 persones, segons les autoritats del país àrab, tot i que no es descarta que el nombre de víctimes pugui augmentar

Agències
2 min

DohaUn incendi en el centre comercial més gran de Doha, la capital de Qatar, ha causat la mort de 19 persones, 13 de les quals són menors, segons les autoritats del país àrab. El ministeri d'Afers Estrangers espanyol ha confirmat que quatre de les víctimes són nens espanyols que estaven a la guarderia del centre comercial. Entre les víctimes hi ha també quatre professors de la guarderia i dos bombers, filipins i africans, segons informa la televisió qatariana Al Jazeera. Dels quatre nens espanyols morts, 3 són de Madrid, segons Catalunya Informació, que cita coneguts de la família de les víctimes.

L'incendi s'ha originat en un restaurant d'aquest complex i s'ha propagat per altres zones del recinte, com la guarderia per a estrangers on han mort la majoria de persones. La ràpida propagació del foc per les escales del complex, a més, ha dificultat el rescat de les víctimes.

Un representant dels bombers de Qatar, Hamed al Duhaimi, ha explicat en roda de premsa que els seus efectius han hagut d'obrir un forat al sostre per arribar a la gent atrapada dins de l'edifici.

El foc, que encara no se sap per què ha estat causat, ha destruït també parts del sostre del centre comercial 'Villagio', ha afegit Al Duhaimi.

El centre comercial Villagio és el més gran de la capital de Qatar, està inspirat en l'arquitectura italiana i fins i tot té canals. Al seu interior hi ha cines, una pista de patinatge sobre gel i un parc d'atraccions, tot i que en aquest moments està pràcticament cobert per les columnes de fum negre que surten de l'incendi que ha començat a les 11 d'aquest matí.

El personal de l'ambaixada espanyola a Doha està atenent en aquests moments els familiars de les víctimes. El ministeri d'Exteriors ha assenyalat a l'Agència Efe que encara es desconeix el nombre exacte de morts i ferits, tot i que ha dit que no tenen constància que hi hagi més espanyols entre ells.

El ministeri de l'Interior qatarià ha emès un comunicat en què ha assegurat que s'estan avaluant les pèrdues potencials, "ja siguin víctimes o danys materials" i ha anunciat una roda de premsa aquest vespre per donar més detalls sobre l'accident.

L'agència Reuters ha informat que cap de les víctimes és qatariana. Entre els morts, a part d'espanyols, hi ha ciutadans japonesos, filipins, sud-africans i d'altres nacionalitats europees.

stats