Un incendi crema més de 2.000 hectàrees a Madrid i Castella-La Manxa

El foc ha obligat a desallotjar prop de 400 veïns i més de 200 efectius treballen per extingir-lo

Un incendi forestal declarat aquest divendres a la localitat toledana d'Almorox ja ha calcinat unes 1.300 hectàrees a la Comunitat de Madrid i almenys 800 hectàrees a la província de Toledo. El foc ha obligat a desallotjar 400 veïns al municipi de Caldalso de los Vidrios.

Els mitjans aeris s'han reincorporat aquest dissabte cap a les vuit del matí a les tasques d'extinció de l'incendi, que continua actiu i en nivell 1 –igual com passa amb el que afecta la ciutat de Toledo–. La UME també treballa a la zona des d'ahir a la nit i hi ha més de 200 efectius destinats.

A la Comunitat de Madrid l'incendi continua actiu i, malgrat que no té la força que tenia ahir a la nit, encara no ha estat controlat per les deu dotacions de bombers de la Comunitat de Madrid i les set de la Unitat Militar d'Emergències (UME) desplegades a la zona, segons ha indicat a Efe un portaveu de servei d'emergències de la Comunitat de Madrid.

Durant el dia d'avui s'espera que s'arribi a 41 graus a la zona sud de la Comunitat de Madrid, on hi ha avís taronja per l'onada de calor entre la una del migdia i les nou del vespre. El foc es manté allunyat dels habitatges, tot i que va obligar a desallotjar ahir a la nit a 400 veïns d'una urbanització, que han dormit en un poliesportiu de la localitat veïna de San Martín de Valdeiglesias.

725 militars per a quatre incendis

La UME manté desplegats aquest dissabte un total de 725 militars i 191 vehicles per fer front a tres incendis que es van declarar aquest divendres a Gavilanes (Àvila), Toledo capital i Almorox (província de Toledo), així com per reforçar les tasques d'extinció al de Tarragona que va començar el passat dimecres. Segons un comunicat del ministeri de Defensa, a Àvila, on el foc va començar a propagar-durant la tarda d'aquest divendres, actuen 172 militars amb el reforç de 52 vehicles.

A la ciutat de Toledo i els seus voltants s'han dirigit un total de 289 militars per reforçar l'extinció dels incendis que es mantenen actius en urbanitzacions de la pròpia ciutat castellanomanxega i els seus voltants: allà actuen 130 efectius amb el suport de 20 vehicles.

En Almorox, al nord-oest de la província de Toledo, treballen els 159 efectius restants en dispositius desplegats per diferents punts de Castella-la Manxa i Madrid.

Malgrat que el foc a la regió catalana de Ribera d'Ebre (Tarragona) es troba en vies d'estabilització -segons el conseller d'Interior, Miquel Buch- ha arrasat unes 6.000 hectàrees, i la UME manté en el terreny 264 efectius per a realitzar tasques de "vigilància", "refresc" i "atac a focus".