Incendi
Societat 12/01/2011

Un foc crema dues naus industrials de Lleida

L'incendi va començar a la nit per causes desconegudes, i s'ha extingit de matinada. No s'han de lamentar danys personals

Acn
2 min
La coberta d'un dels edificis s'ha ensorrat

LleidaUn foc ha cremat aquest dimarts a la nit dues naus industrials de maquinària i peix a Lleida. Segons han informat els Bombers, l'incendi va començar a cremar pels volts les deu de la nit per causes que encara es desconeixen però que ja s'estan investigant, i ha requerit un total de setze dotacions, que han acudit al polígon industrial Camí dels Frares de Lleida per extingir el foc.

L'incendi ha afectat dues naus adossades de dues empreses diferents: una de la constructora Romero Polo amb el seu parc de maquinària, i una altra que pertany a la distribuïdora de peix i marisc a l'engròs Acopeix, SCCL. Les naus, que es troben al carrer H del polígon industrial, ocupen una superfície aproximada de 8.000 metres quadrats. La coberta de la nau de Romero Polo ha cedit, mentre que a Acopeix el foc ha entrat a la nau i ha cremat una cambra frigorífica. Quan s'ha declarat l'incendi no hi havia cap treballador a l'interior dels edificis afectats, de manera que cap persona no ha resultat ferida a conseqüència del foc.

El cap de la Regió d'Emergències de Lleida, Jordi Solà, ha explicat que la nau de Romero Polo, d'uns 2.000 metres quadrats, "cremava totalment" quan han arribat els bombers i que el foc ha col·lapsat la teulada i dues parets mitgeres. Les flames han passat a la nau de l'empresa peixatera Acopeix, de 1.000 metres quadrats, i també n'han calcinat tot l'interior.

A més, una altra nau de l'empresa Bosch, dedicada als subministraments per a la indústria càrnia, s'ha vist afectada pel fum i presenta una esquerda en una paret. El seu propietari ha explicat que els danys seran "quantiosos" i que les matèries primeres que emmagatzemaven per elaborar embotits han quedat inservibles pel fum.

Altres naus adjacents com el magatzem de la Federació de Colles de l'Aplec del Cargol (FECOLL) no han patit danys però sí que s'han omplert de fum. Aquest dimecres els propietaris de les naus afectades tornaran al polígon per avaluar, amb la llum del dia, els danys ocasionats per l'incendi. Els primers efectius dels bombers no s'ha retirat fins a tres quarts d'una de la matinada.

stats