Societat 07/06/2016

Cinc presos intoxicats i noranta evacuats per un incendi a la presó de Mas d'Enric

El departament de Justícia assegura que el foc l'ha provocat un intern i descarta que es tracti d'un acte reivindicatiu

Agències
2 min
Detall de la presó de Mas d'Enric del Catllar

TarragonaCinc interns de la presó de Mas d'Enric, al Catllar (Tarragonès) han resultat intoxicats lleus aquesta passada matinada després que un d'ells provoqués un incendi cremant el matalàs de la seva cel·la, segons la Direcció de Serveis Penitenciaris, que atribueix el foc a la conducta individual de l'intern i no a un acte de protesta. Els funcionaris han pogut apagar amb un extintor el foc, que ha obligat a evacuar preventivament una norantena de presos més al pati del centre penitenciari.

L'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona ja ha donat d'alta 4 dels 5 presos que han inhalat el fum de l'incendi, segons el departament de Justícia. L'autor del foc, que no compartia cel·la amb ningú, continua ingressat, tot i que s'espera que rebi l'alta en les properes hores. El funcionari que l'ha reduït per apagar el foc també ha patit una contusió en una costella i ha hagut de ser atès.

El director general de Serveis Penitenciaris, Amand Calderó, atenent els mitjans a la presó de Mas d'Enric

El director general de Serveis Penitenciaris, Amand Calderó, ha atribuït els fets a l'"agressivitat" de l'intern que ha provocat l'incendi i no, a cap "acte de protesta o reivindicatiu". L'incident s'ha produït pocs minuts abans de les tres de la matinada i cap a les cinc, el centre ha recuperat la normalitat i els interns evacuats han pogut tornar a les cel·les.

Mas d'Enric es va inaugurar al novembre i encara no funciona a ple rendiment. De moment acull uns 300 interns. En el moment de l'incendi hi havia una desena de funcionaris, un nombre "proporcional i correcte", segons Calderó, que ha explicat que una dotzena més de treballadors han acudit al centre quan s'han assabentat del foc. El director dels Serveis Penitenciaris ha assegurat que "les mesures de seguretat han funcionat perfectament" i que ha elogiat la "diligència" de tots els efectius que hi han intervingut.

stats