Societat 10/10/2011

Extingits els incendis de Montcada i Reixac i de Cerdanyola del Vallès

En total s'han cremat prop de sis hectàrees de terreny

Acn
1 min

BarcelonaL'incendi que ha cremat aquest dilluns 2,9 hectàrees a Montcada i Reixac (Vallès Occidental) ja està extingit, tot i que algunes dotacions de bombers encara s'hi quedaran durant la nit per remullar la zona, segons han informat els Bombers de la Generalitat al voltant de les vuit del vespre. El foc s'ha declarat al turó d'en Tort de la localitat, al costat de la carretera BV-5001, a l'alçada del quilòmetre 7,2.

En un primer moment ha mobilitzat setze vehicles terrestres i set mitjans aeris, quatre avions de vigilància i atac, dos helicòpters bombarders i un de comandament. El foc s'ha declarat al voltant de les dotze del migdia i s'ha donat per controlat a quarts de quatre. Des d'un primer moment, els bombers han centrat els seus esforços en aturar la progressió de les flames pel mateix turó.

Com a conseqüència del foc, s'han desallotjat els veïns de dues cases properes a l'incendi. Segons ha explicat l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, el desallotjament s'ha fet per precaució i al cap de poca estona, els veïns han pogut tornar a casa seva.

El foc ha començat a la zona de Can Miralpeix, ubicada a la Serralada de la Marina de Montcada i Reixac.

Un altre foc ha cremat a Cerdanyola

A banda del de Montcada, un altre foc ha cremat aquesta tarda, en aquest cas a Cerdanyola del Vallès. L'incendi, que s'ha produït al marge de l'autopista AP-7, ha cremat unes 3 hectàrees de matolls i ha obligat a intervenir tres dotacions dels Bombers. L'avís s'ha rebut al voltant d'un quart de tres i no ha afectat la circulació viària ni tampoc la circulació ferroviària propera a la zona, segons Adif.

stats