SOCIETAT
Societat 03/08/2012

Els Bombers segueixen treballant a l'incendi d'Ossera, que ja ha cremat 17 hectàrees

20 efectius terrestres i aeris treballen en el foc, que segueix actiu tot i que no avança

Ara
1 min
Incendi forestal a Ossera, a l'Alt Urgell. / @BOMBERSCAT

BarcelonaSetze dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i quatre helicòpters segueixen treballant en l'extinció de l'incendi forestal d'Ossera (Alt Urgell) aquest matí de divendres.

Les condicions de la nit han estat favorables i la zona es manté sense flama, tot i que el foc segueix actiu perquè el perímetre encara no està del tot encerclat per línies d'aigua. La zona és de molt difícil accés, amb cingleres importants, fet que dificulta l'extinció. Fins ara s'han cremat 17 hectàrees.

Al dispositiu hi participen membres dels Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF) i del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF), que viatgen helitransportats per poder desplaçar-se ràpidament a qualsevol punt de la zona on calgui treballar.

Pel que fa a l'extensió cremada, es mantenen les dades provisionals facilitades pel cos d'Agents Rurals de 17 hectàrees de matoll i massa forestal. Així mateix, la investigació per determinar l'origen del foc segueix oberta, tot i que es treballa amb la hipòtesi que la ignició fos causada per un llamp que durant uns dies hagués estat en somort i despertés per les condicions favorables d'humitat relativa baixa i temperatura alta.

La Direcció General de Protecció Civil manté en fase de prealerta el pla Infocat a 16 comarques. Són Anoia, Bages, Osona, Solsonès, a les comarques centrals; Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, Pla de l'Estany i La Selva, a les comarques gironines; Garrigues i Segarra a les terres de Ponent; Conca de Barberà i Priorat al Camp de Tarragona; i Baix Ebre, Ribera d'Ebre i Terra Alta a les Terres de l'Ebre.

stats