Dues hores sense metro a la línia 1 per una incidència tècnica

El servei, que ja està restablert, ha estat interromput des de les 5 de la tarda entre Can Serra i Plaça de Sants per la manca d'electricitat al tram afectat

Resolta la incidència tècnica que ha deixat sense subministrament elèctric la catenària d'una part de la línia 1 aquest dilluns al vespre. La manca d'electricitat havia provocat que el servei s'hagués d'interrompre entre les estacions de Can Serra, a l'Hospitalet de Llobregat, i Plaça de Sants durant dues hores, des de les 17h. Des de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) s'ha informat que el servei ha quedat r establert a partir d'un quart de vuit. L’avaria s’ha resolt, s’ha retirat el tren afectat i a continuació s’ha verificat el funcionament de la catenària fent passar alguns trens buits pel tram de túnel.

Mentre no es resolia la incidència, TMB havia habilitat un servei d'autobús especial que cobria el recorregut de les cinc parades afectades. La incidència havia començat a les 16:59, moment en què a prop de l'estació de Torrassa s'havia detectat un espetec en el contacte del pantògraf d'un tren amb la catenària. Tot seguit, s'havia interromput la circulació per falta d'electricitat.Els passatgers d’aquest tren, uns 80, van ser desallotjats mitjançant un segon tren que els va transportar fins a l’estació de Torrassa, amb la intervenció dels Bombers, Mossos d’Esquadra i la policia local, sense que haguessin necessitat assistència.

Mentre el personal tècnic de Metro treballava en la resolució de la incidència, des de les 17.07 s’havia establert un servei parcial a la línia 1 entre Plaça de Sants i Fondo, complementat des de les 17.12 per un segon parcial, entre Hospital de Bellvitge i Can Serra. A partir de les 17.47 els usuaris podien fer servir a més un servei especial d’autobús entre Can Serra i Plaça de Sants. Altres alternatives ofertes per l'empresa de transports incloïen el transbordament mitjançant Rodalies entre l’Hospitalet i Sants, la línia 9 Sud de metro fins a Torrassa i els autobusos urbans de l’Hospitalet.