INCENDIS
Societat 19/05/2012

Desactivada la fase d'alerta del pla Infocat per l'incendi de Rasquera

El pla quedarà en fase de prealerta perquè encara queda algun petit focus calent a la zona més pròxima a Tivenys que els Bombers estan acabant de rematar

Efe
1 min

RasqueraLa direcció general de Protecció Civil (DGPC), d'acord amb el Cos de Bombers de la Generalitat, ha decidit donar per finalitzada la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat), que estava activada pel foc de Rasquera.

El pla quedarà en fase de prealerta perquè encara queda algun petit focus calent a la zona més pròxima a Tivenys que els Bombers estan acabant de rematar.

Les condicions meteorològiques d'avui són favorables perquè ha plogut i, per això, ha augmentat la humitat.

Amb vista a demà a la tarda i a la matinada s'espera l'entrada de vent de ponent.

Mentrestant, els Bombers de la Generalitat continuen remullant durant tot el dia la zona afectada per l'incendi de Rasquera, en què es mantenen nou dotacions terrestres, incloses dos del grup d'actuacions forestals, i un helicòpter bombarder.

Encara que aquesta matinada no s'ha detectat cap incidència, els bombers vigilen tot el perímetre i remullen els últims punts calents que encara queden allà, especialment a la zona més pròxima a Tivenys.

L'incendi, controlat des de dijous a la nit i que ha cremat durant els últims dies 3.081,59 hectàrees dels termes municipals de Rasquera (1.370,57 Ha), El Perelló (1.248,79 Ha), Tivenys (462,12 Ha) i Benifallet (0,1 Ha), no es considera encara extingit

stats