Societat 20/11/2012

Els creadors de les vambes independentistes llancen un nou model amb l'estelada blaugrana en homenatge a Pep Guardiola

Els artífexs de la iniciativa són Josep i Guillem Soldevila, un sabater jubilat de Vic i el seu fill. La idea va sorgir del disseny gràfic de la 1a Marxa cap a la Independència Ulldeter - Roda de Ter, i ha tingut un gran èxit arran de la manifestació independentista de l'Onze de Setembre

Francina Bosch
2 min
El model 'Santpedor' de VamCat, en homenatge a Pep Guardiola

BarcelonaAsseguren que han tingut un "gran èxit", i per això s'han atrevit amb quatre models nous. Els creadors de les VamCats, les primeres vambes independentistes "per caminar lliure per tot el món", tal com ells mateixos les descriuen, posaran a la venda a partir d'aquest dimecres la col·lecció de tardor-hivern, que inclou un model amb l'estelada blaugrana en homenatge a Pep Guardiola.

Els artífexs de la iniciativa són Josep i Guillem Soldevila, un sabater jubilat de Vic i el seu fill. La idea va sorgir fa escassament quatre mesos, quan l'Assemblea Nacional Catalana va encarregar el disseny gràfic de la 1a Marxa cap a la Independència Ulldeter - Roda de Ter a l'estudi GS gràfica, de la qual és el director en Guillem. El cartell consistia en unes vambes amb una estelada incorporada. En veure que el disseny suscitava interès, el seu pare va decidir convertir-lo en una realitat, i sembla que la idea no els ha anat malament. En declaracions a l'Ara.cat, asseguren que en només tres mesos ja n'han venut més de 3.000 parells, i que han rebut comandes des de Nova York, Anglaterra, França, Suècia i Xile.

Els nous models de les VamCats es posen a la venda demà a través de la pàgina web del projecte, amb un preu que oscil·la entre els 68 i els 79 euros −despeses d'enviament incloses−. També es podran adquirir en algunes parades de l'Assamblea Nacional Catalana d'Osona, a diverses fires arreu de Catalunya i en algunes sabateries.

Els creadors asseguren que les noves peces milloren la qualitat de les primeres. "Revestides de pell al 100% a l'interior", l'exterior de les VamCats també és fet de pell, combinat amb serratge a la puntera, la talonera i l'empenya. La planta és dentada i de cautxú, i l'estelada és brodada amb napa a banda i banda.

stats