Societat 28/02/2012

Vint detinguts pel desallotjament dels 'indignats' de Londres

La policia ha desmantellat el grup 'Occupy London' de la plaça de la catedral de Saint Paul després que la justícia britànica donés llum verda per fer-los fora

Efe
2 min

LondresVint persones han estat detingudes avui després del desmantellament de l'acampada dels 'indignats' davant de la catedral de Saint Paul, a l'est de Londres. El desallotjament va transcórrer de manera "pacífica", ha informat la policia.

El temple anglicà recupera la normalitat després de quatre mesos d'atenció mediàtica per la decisió del grup 'Occupy London' de muntar, el passat 15 d'octubre, tendes de campanya en senyal de protesta pels excessos del capitalisme.

La policia s'ha presentat davant la catedral a primera hora d'aquest dimarts per desallotjar els manifestants després que la justícia britànica donés llum verda per retirar-los del lloc, en denegar la possibilitat de recórrer.

Un portaveu de la policia de la City de Londres ha aclarit que una "petita minoria de manifestants ha posat resistència" i vint persones han estat detingudes cap a les 04.30 hores GMT, però ha remarcat que "l'operació ha sigut àmpliament pacífica".

En un comunicat, l'Ajuntament de la City de Londres ha lamentat que s'hagués de recórrer a la força per retirar els indignats i ha insistit que la justícia ha estat clara a l'hora d'autoritzar-ne el desallotjament.

La nota afegeix que l'Ajuntament farà tots els possibles per prestar assistència als més vulnerables del grup per tal de facilitar-los un lloc on viure, i per a això treballarà amb l'entitat benèfica Broadway, que ajuda persones sense llar.

El comunicat puntualitza que el Tribunal Superior de Londres va considerar el gener passat que l'Ajuntament de la City va actuar de "manera responsable i justa" durant aquests quatre mesos.

El passat 18 de gener, el Tribunal Superior de Londres va autoritzar el desallotjament dels manifestants per la necessitat d'obrir pas als vianants al voltant de la catedral de Saint Paul, després de denegar-los el permís per recórrer davant el Suprem.

Tant la Cort Superior com el Tribunal d'Apel·lacions van considerar que l'expulsió no vulnerava els drets fonamentals dels manifestants.

Durant el procés judicial, els membres del moviment 'Occupy London', inspirat en les protestes a Wall Street (EUA) i les assemblees dels indignats a Espanya, van argumentar que la seva acampada no només no va perjudicar l'activitat de la catedral, sinó que va tenir efectes positius en els visitants, molts dels quals els van expressar el seu suport.

stats