SOCIETAT
Societat 15/10/2011

Un grup d''indignats' ocupa un bloc de pisos de Nou Barris

Venien de la manifestació de Barcelona. Tenen previst passar-hi la nit com a mostra de rebuig a l'augment dels desnonaments

Acn
1 min
Els 'indignats' han ocupat un bloc de pisos de Nou Barris

BarcelonaUn grup d'uns 300 'indignats' de la manifestació d'aquest dissabte a la tarda a Barcelona ha ocupat un bloc d'habitatges buits ubicat al carrer Almagro, 24, del districte de Nou Barris. Els activistes han entrat per la força pels volts de les nou del vespre al bloc, de 12 habitatges, amb la intenció d'ocupar els pisos, que encara no tenen inquilins, així com el local que hi ha als baixos de l'edifici.

Els activistes han decidit ocupar l'immoble, i passar-hi la nit, perquè consideren "una perversió del sistema que hi hagi pisos buits mentre els bancs continuen desallotjant gent".

L'immoble, l'únic que hi ha a la zona, es troba al costat del Parc de la Guineueta. En acabat de la manifestació global que aquest dissabte ha aplegat 400.000 persones, segons els organitzadors, i 60.000 segons la policia, per protestar contra el sistema financer internacional i les retallades socials, els protestants s'han dividit en tres columnes corresponents als colors verd (habitatge), blanc (salut) i vermell (educació).

El color blanc s'ha dirigit a l'Hospital del Mar, el color vermell a la Facultat de Geografia i Història de la UB, que els estudiants van ocupar aquest divendres amb la previsió d'estar-s'hi tot el cap de setmana, i el color verd s'han dirigit en metro fins a Nou Barris per ocupar un bloc de pisos i denunciar així els desnonaments.

Segons han explicat, l'edifici, de propietat privada, està buit des de fa set anys i està en procés de ser executat per un banc. Així mateix, han anunciat la intenció de quedar-s'hi a dormir i estar-s'hi com a mínim fins aquest diumenge.

stats