SOCIETAT
Societat 12/11/2011

Tímida reacció a la convocatòria dels 'indignats' a tornar a la plaça de Catalunya

Aquest migdia la convocatòria, engegada com a pressió a la campanya electoral, atreia els turistes però només acumulava una desena de persones i moltes pancartes

Albert Balanzà
2 min
Un grup d'indignats, a sota dels para-sols de plaça Catalunya, aquest migdia de dissabte

BarcelonaEls indignats de l'acampada de Barcelona han fet una crida a tornar a ocupar la plaça de Catalunya però fins aquest migdia no havien tingut una resposta massiva com la que va convertir la plaça Catalunya la primavera passada en una àgora de reivindicació popular. Un grup d'activistes es van reunir aquest divendres a les onze i onze de la nit a la plaça "per seguir lluitant, per cridar que no ens representen", coincidint amb l'equador de la campanya i amb la data '11.11.11'.

En aquest sentit, promouen l'etiqueta #tornemalaplaça a Twitter i ja han convocat una assemblea per aquest dissabte a la tarda. Segons indiquen des de les xarxes socials, la seva intenció és tornar a ocupar la plaça per reclamar una "democràcia real" i dir als polítics "que no ens representen" a una setmana de les eleccions generals. Una desena de persones, amb un estol de pancartes que cobreix la barana de les fonts de Ronda Sant Pere, atenien aquest dissabte al migdia els mitjans de comunicació i es deixaven fer fotos pels turistes.

#tornemalaplaça

Els indignats volen entrar en campanya per la via directa. És per això que aquest divendres, coincidint amb la mobilització internacional '11.11.11' que convocava una ocupació a les places per les onze i onze de la nit, els indignats de l'acampada de Barcelona han fet una crida a tornar a ocupar l'àgora. Per aquest motiu ja promouen l'etiqueta de Twitter #tornemalaplaça o #volvemosalaplaza i ja han instal·lat el primer parell de tendes de campanya.

Tot i que es desconeix si aquesta crida tindrà gaire seguiment, els activistes que aquest divendres a la nit s'han aplegat al centre de la capital catalana han insistit que cal "seguir lluitant per cridar que no ens representen", sobretot a Catalunya i a l'Estat espanyol, que la convocatòria ha caigut al centre de la campanya electoral de les eleccions generals previstes pel proper 20 de novembre.

stats