Societat 11/10/2011

L'Audiència Nacional reprèn les declaracions als 'indignats' pels aldarulls al Parlament

El magistrat vol prendre declaració almenys a 14 dels 22 identificats pels mossos. La defensa demana l'absolució en considerar que no hi va haver violència

Acn
1 min

MadridLa ronda de declaracions dels 22 'indignats' identificats pels mossos pels aldarulls del Parlament es reprèn aquest dimarts. El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco té previst prendre declaració a 14 'indignats' més, després dels tres primers que van comparèixer divendres passat. La defensa dels membres del 15-M demana l'absolució, ja que considera que no es van produir actes violents contra els diputats en la protesta del 15 de juny. Els 'indignats' estan imputats d'un delicte contra els organismes de l'Estat per impedir l'accés dels membres del Parlament a la cambra.

Els lletrats de la defensa critiquen el sistema que ha utilitzat la policia per a identificar els joves. L'advocat Benet Salelles assegura que els investigadors han comparat imatges televisives dels dies dels fets amb arxius que els mossos havien fet prèviament dels 'indignats', "sense que es conegui exactament quina era la finalitat" dels documents policials. En la sessió de divendres passat la fiscalia i l'acusació popular van aportar com a proves vídeos dels mitjans de comunicació en què apareixien els tres 'indignats' que els va tocar comparèixer. La defensa va dir que en les imatges els tres joves no mostraven "cap actitud violenta, cap vexació, cap contacte físic ni cap amenaça als diputats".

stats