MOBILITZACIONS
Societat 15/10/2011

Els 'indignats' d'Àsia i Austràlia, els primers en sortir a manifestar-se

El moviment del 15-M s'internacionalitza i aquest dissabte s'han convocat gairebé un miler de manifestacions a 82 països de tot el món

Ara
1 min

BarcelonaDesenes de manifestants han sortit al carrer a les capitals de Filipines i Indonèsia que se sumen, així, a les protestes globals dels indignats que aquest dissabte se celebren en un miler de ciutats de 82 països de tot el món. A Singapur, les autoritats van prohibir les protestes.

També a Austràlia i Nova Zelanda uns 200 indignats s'han manifestat a les principals ciutats per exigir una "democràcia real" i un "canvi global". També a Tòquio, al Japó, els indignats han sortit al carrer.

La jornada se celebra en el marc de la campanya mundial 'De la indignació a l'acció' que fins ara ja compta amb 951 convocatòries en 82 països de tot el planeta.

A Catalunya, els estudiants i membres del col·lectiu d'indignats que ahir van ocupar la facultat de Geografia i Història de Barcelona i diverses dependències hospitalàries, estan celebrant assemblees i preparant material per participar aquesta tarda en la gran manifestació del moviment 15-M en aquesta ciutat.

Un portaveu del moviment ha confirmat a Efe que uns 200 joves segueixen a la facultat de la Universitat de Barcelona (UB), on han passat la nit ocupant bàsicament el vestíbul, i que un altre nombre no determinat també ho ha fet en espais d'alguns hospitals.

stats